вівторок, 26 листопада 2019 р.

Проведення відкритого уроку з виробничого навчання


26 листопада 2019 року майстер виробничого навчання Людмила ПУЮЛ провела відкритий урок виробничого навчання з професії «Фотограф (фотороботи)» 3 розряду у групі № 18 (ІІ курс) на тему програми «Освоєння різних видів фотозйомки» та тему уроку «Репортажна фотозйомка». Методичною метою уроку було «Застосування інтерактивних методів навчання та наочних засобів при вивченні та закріпленні навчального матеріалу для формування професійних компетентностей успішного фотографа».




На актуалізацію опорних знань майстер підготувала електронні кросворди. Здобувачі освітніх послуг, відповідаючи на запитання кросворду, самостійно виставляли собі оцінки відповідно до критерій оцінювання та відсотку, який показує програма.



Під час пояснення нового матеріалу Людмила Анатоліївна використовувала презентацію з фотозображеннями кінцевого результату роботи. Так, як цей матеріал учні уже вивчали на теоретичному навчанні, то урок був побудований у вигляді діалогу. Усе пояснення було розділено на декілька частин: за допомогою презентації та за допомогою схем основних локацій навчального закладу, де найчастіше проводиться репортажні фотозйомки (актова зала, кабінет для здачі ПА та ДПА, методичний кабінет). Використовуючи дані схеми та магніти, які грали роль фотографа та інших учасників даного заходу було показано наглядно: де повинен стояти фотограф для вдалого кадру, ракурс та кут його роботи, а також наголошувалося на параметрах для вдалих кадрів.






Для кращого сприйняття матеріалу та для сміхотерапії на уроці було показано презентацію невдалих фото. Весела музика, смішні фотозображення змусило учнів розслабитись та активніше приймати участь на уроці.

https://drive.google.com/open?id=1dGFf_BtJ5YiWelPbvqMc4zlG9kgHaR7A

На закріплення нового матеріалу була підготовлена ще одна презентація з фотокартками з різних заходів в училищі, які були зроблені їхніми попередниками. По черзі кожен учень давав повну характеристику побаченого фото та вказував на помилки, якщо вони були допущені та методи їх усунення.
Навчальну мету уроку було досягнуто, тому що на кінець уроку всі учні здали хороший відзнятий матеріал з усіх локацій, які були запропоновані.

Немає коментарів:

Дописати коментар