середу, 28 листопада 2018 р.

Проведення відкритого уроку з виробничого навчання майстром в/н Пуюл Л.А.

27 листопада 2018 року майстер виробничого навчання Пуюл Людмила Анатоліївна провела відкритий урок виробничого навчання з професії «Фотограф (фотороботи)» 3 розряду у групі № 17 (ІІ курс) на тему програми №4 «Освоєння процесів фотозйомки» тему уроку «Використання композиції під час проведення фотозйомки». Методичною метою уроку була «Подання нового матеріалу з поетапним закріпленням та використанням ігрової технології».




На актуалізацію опорних знань учнів майстер підготувала електронне тестування, де за 10 хвилин учні самостійно відразу ж побачили свої оцінки. Під час пояснення нового матеріалу Людмила Анатоліївна використовувала презентацію зі схемами та фотозображеннями кінцевого результату роботи. 

Так, як цей матеріал учні уже вивчали на теоретичному навчанні, то урок був побудований у вигляді діалогу, де учні самостійно згадували вивчений матеріал, а майстер лише уточнювала, як Закони та правила можна використовувати на практиці, де і в яких випадках їх краще застосовувати.  

Усе пояснення було розбито на декілька частин і після кожної із них проходило поетапне закріплення двома способами: по 2 учні виходили до дошки де створювали аплікацію з поданих елементів (фіксуючи їх на дошці), дотримуючись вказаного правила, а решту учнів повторювали новий матеріал у вигляді усного опитування.














Для кращого сприйняття матеріалу була проведена фізкультхвилинка, де вправи для виконання показували мультяшні герої у вигляді анімації.


На загальне закріплення усім учням було запропоновано створити фотозображення на ПК використовуючи запропоновані елементи у форматі *.png і створити картинки на вказаний варіант (було запропоновано 6 варіантів).





Навчальну мету уроку було досягнуто, тому що на кінець уроку всі учні здали хороший відзнятий матеріал з дотриманням усіх правил композиції та отримали відповідні оцінки. 
Відкритий урок відвідали, як молоді майстри виробничого навчання та і досвідчені колеги, які на обговоренні уроку відповідно оцінили роботу Пуюл Л.А.

Немає коментарів:

Дописати коментар